[...] na myśli vegan, czyli wegańskie? Niestety nie da się stwierdzić na oko jako alergen powoduje wystąpienie akurat w Twoim przypadku. Nie można stwierdzić, że powodem są tylko białka serwatkowe, czy jakiekolwiek inne. Problem niestety jest bardziej złożony. Nie pozostaje nic innego, jak sprawdzić na własnym organiźmie, jak zareaguje on na [...]
[...] osób pragnących utrzymać szczupłą i jędrną sylwetkę. W organiźmie osoby nie trenującej i odżywiającej się normalne, podczas doby ulega rozpadowi od 180 do 280 gram białka, z czego 65-80% jest zamieniane w komórkach na nowe cząsteczki białkowe (tzw. turnover), a 20-35% jest po prostu spalane. Zatem, jeżeli w ustroju [...]
[...] duża ilośc laktozy, mleko sklepowe nie ma wartości mleka krowiego. Rozumiem sytuacje. Nie rozumiem za to czemu białko z mleka traktuje sie jako niepełnowartościowe. Z kolei białka serwatkowe zawsze piją na umór.i najlepiej odrazu po treningu. Skoro białko serwatkowe to białko pochodzące z mleka krowiego, to w ponoć najważniejszym momencie [...]
[...] wiecej rad jest tam dla sportów zespołowych bo to one są najbardziej popularne. I co pisze o twarogu: "Twaróg może być jak najbardziej traktowany jako wartościowe źródło białka w diecie. Kazeina twarogu ma wysoką wartość odżywczą prawie dorównującą białku mięsa i znacznie przewyższającą wartość białek zbóż i roślin strączkowych. Minusem jest [...]
[...] zagadnienie alfa laktoalbuminy gdzie udowadnia: Tak naprawdę nie ma większego znaczenia czy odżywka zawiera mniejsze lub większe ilości -laktoalbuminy, gdyż wszystkie białka serwatkowe charakteryzują się podobnym składem aminokwasowym i zawierają wszystkie aminokwasy egzogenne, czyli takie, które muszą być dostarczane do organizmu z [...]
[...] odkłada się w postaci tłuszczu? 4. nasycone/jednonienasycone/wielonienasycone 1/2/1 5.Glikogen dostarcze energi do pracy mięśni 6.Zalecane jest spożywanie nie więcej niż 50g białka w 1 posiłku. Zależy to od aktualnego stanu homeostazy i treningu 7.Najlepszy do smażenia w wysokich temp. Jest smalec, zaś do smażenia a niskich i średnich oliwa z [...]
[...] o jakości odżywek należy pamiętać o prawidłowej interpretacji otrzymanych wyników i unikaniu błędów przy ich podawaniu. Częstym błędem jest mylne określanie zawartości białka, poszczególnych rodzajów stosowanych białek lub profilu aminokwasowego. Podając te wielkości należy równocześnie zaznaczać czy dotyczą one zawartości w odżywce, w [...]
[...] problemu jest prostsze niż wydaje się być na początku. W pierwszej kolejności musimy zdać sobie sprawę z faktu, że dopóki dostarczamy naszemu organizmowi odpowiednio dużo białka (niezależnie od źródła) i energii dopóty nasze mięśnie będą się efektywnie regenerować po wysiłku a ich przekrój poprzeczny - wzrost oczekiwanej masy mięśniowej - [...]
[...] nie jest zbyt duża, ale białko serwatkowe niema wcale niewiadomo ile więcej tego essencialnego aminokwasu. Jeżeli porównamy właściwości soi z serwatka o wchłanianie białka przez organizm, czyli ile aminokwasów z białka zostanie prawidłowo strawione, przetransportowane aminokwasy do komórek mięśniowych gdzie zostaną wykorzystane przez [...]
[...] Siłowo 60min, steper 45-60min. Ok? 3) Pomęczę się jeszcze z 3 tyg i chcę zacząć robić masę low-carb. Mam już arsenał supli przygotowany (Xpand, Clout, BCAA, Tauryna, ZMA, HMB(resztki), białka serwatkowe i kazeinka). Pytanie w jaki sposób płynnie przejść z 2100 na 3600? Pewnie stopniowo. Ale w jakim okresie czasu, tydzień czy dwa? Z góry dzięki
[...] mi wiadomo (czekam na sprostowanie) żadna z firm nie produkuje od początku do końca preparatów białek. Jeżeli chodzi o najbardziej cenione ze względu na skład aminokwasowi białka serwatkowe, to w Polsce chyba tylko jedna firma (w całym artykule nie chcę podawać nazw producentów) produkuje koncentrat białek serwatkowych o zawartości białek [...]
sklad aminokwasowy aminki tak wplywaja glownie ilosc bcaa/eaa wpc niczym od wpi (nie liczac braku laktozy czy mniejszej ilosci wegli/fatu) wph juz jest nadtrawione ale u zdrowych osob nie ma znaczenia/nie ma istatnego znaczenia! inaczej o osob chorych,po wypadkach,starszych - czy gdzie trawienie nie jest sprawne w 100% w innych sytuacjach [...]
[...] o jakości odżywek należy pamiętać o prawidłowej interpretacji otrzymanych wyników i unikaniu błędów przy ich podawaniu. Częstym błędem jest mylne określanie zawartości białka, poszczególnych rodzajów stosowanych białek lub profilu aminokwasowego. Podając te wielkości należy równocześnie zaznaczać czy dotyczą one zawartości w odżywce, w [...]
[...] wszystkim dla sportowców wyczynowych (np. kulturystów, przedstawicieli dyscyplin siłowych, miotaczy, sprinterów itd.). Kreatyna dostarcza energii, potrzebnej do syntezy białka mięśniowego z aminokwasów. Suplementacja jest wskazana przede wszystkim w anabolicznej fazie przemiany materii. Creatine Powder powinien być wtedy stosowany w [...]
[...] mi wiadomo (czekam na sprostowanie) żadna z firm nie produkuje od początku do końca preparatów białek. Jeżeli chodzi o najbardziej cenione ze względu na skład aminokwasowi białka serwatkowe, to w Polsce chyba tylko jedna firma (w całym artykule nie chcę podawać nazw producentów) produkuje koncentrat białek serwatkowych o zawartości białek [...]
[...] miana kulturysty? Aby odpowiedzieć na to pytanie, trzeba przyjrzeć się różnym typom wegetarianizmu. Najdalej posunięci w swoim wegetarianizmie ludzie nie spożywają żadnego białka pochodzenia zwierzęcego. Starają się za to na wszelkie sposoby uzyskać tyle białek z dostępnych źródeł, aby zapobiec utracie tkanek mięśniowych. Ich celem jest w taki [...]
[...] Xpand Recovery najlepszym produktem stosowany przed i po treningu dla zwiększenia siły, wytrzymałości i czystej masy mięśniowej. Dymatize Xpand Recovery zwiększa syntezę białka i skraca okres regeneracji powysiłkowej. W przeciwieństwie do innych preparatów kreatynowych, stymuluje produkcję naturalnej kreatyny w organizmie. Produkt nie zawiera [...]
w sumie bialka serwatkowe w technoligii produkcji dodatkow funkcyjnych do zywnosaci maja tez zastosowanie pianotworcze /jak same bialka jaj/, ta cecha powinna byc wyeliminowana przez producenta jakims emulgatorem stabilizujacym strukture jako calosc. klopot polega na tym ze pijac piane dostarczamy tez do ukladu trawiennego powietrze, co moze [...]
Odżywki białkowe dla sportowców są komponowane i produkowane z myślą o profesjonalnej suplementacji. Pierwszym rodzajem białka o najsłabszej jakości jest: SERWATKA - to odżywki sprzedawane w przemysłowych workach lub nawet w opakowaniach zastępczych, opatrzonych etykietą zakładu mleczarskiego. Ich podstawowa zaleta to bardzo niska cena - bo ich [...]
[...] problemu jest prostsze niż wydaje się być na początku. W pierwszej kolejności musimy zdać sobie sprawę z faktu, że dopóki dostarczamy naszemu organizmowi odpowiednio dużo białka (niezależnie od źródła) i energii dopóty nasze mięśnie będą się efektywnie regenerować po wysiłku a ich przekrój poprzeczny - wzrost oczekiwanej masy mięśniowej - [...]